دستگاه شعله سوزنی کاربرد بسیاری در آزمایشگاه محصولاتی که به نحوی با مواد اشتعال زا در همجواری مدارات الکتریکی وجود دارد کاربرد داشته وبه گونه ای کیفیت مواد پلاستیکی و قطعات اشتعال زا را بررسی میکند.
دامنه کاربرد :
هدف از آزمون شعله سوزنی یکی از روشهایی است برای شبیه سازی اثر شعله های کوچکی میباشدکه ممکن است تحت شرایط اشکال حاصل شود.
با روش شبیه سازی خطر آتش سوزی وسایل الکتریکی ارزیابی میشود. دستگاه شعله سوزنی در مورد تجهیزات الکتروتکنیکی و زیر مجموعه ها و قطعات آن و مواد عایق الکتریکی جامد یا سایر مواد قابل احتراق کاربرد دارد.
استانداردهای دستگاه شعله سوزنی :
استانداردهایی که برای این دستگاه استفاده میشود استاندارد ملی ایران به شماره ۵-۱۱-۳۱۳۴ (چاپ اول) سال ۱۳۹۷ میباشد.استاندارد لاتین آن به شماره ۵-۱۱-۶۰۶۹۵ IEC میباشد.
اگر بخواهیم کلیات این آزمون را بررسی کنیم باید به این نکته اشاره کنیم که دستگاه شعله سوزنی قابلیت اشتعال مواد در مجاورت جرقه های احتمالی الکتریکی که بر اثر اتصال کوتاه یا بروز مشکل ایجاد میشود را بررسی میکند .
دستگاه شعله سوزنی توسط شرکت تدبیر آزمون شرق برای بسیاری از کارخانجات و آزمایشگاهها ساخته شده است. آزمایشگاههای مربوط به کلید وپریز و سیم و کابل و لوازم خانگی و… . کارخانجاتی مانند جهان الکتریک ، خیام الکتریک ، ادارات استاندارد ، شرکت آبسال ، شرکت لورچ و بسیاری از شرکتهای دیگر.
اجزا دستگاه شعله سوزنی :
دستگاه شعله سوزنی ساخت شرکت تدبیر آزمون شرق دارای مشحصات زیر میباشد:
۱) مشعل
مطابق با استاندارد لوله ای که برای این ایجاد شعله استفاده میشود باید شرایط ذیل را داشته باشد:
a) حداقل طول لوله ۳۵ میلیمتر
b) قطر داخلی لوله ۰.۵mm ± ۰.۱ mm
c) حداکثر قطر خارجی ۰.۹mm
۲) منبع گاز
مشعل باید از گاز بوتان یا پروپان با حداقل خلوص ۹۵% تغذیه شود. البته این کپسول به صورت جداگانه عرضه میشود. هزینه آن در صورت نیاز جداگانه بستگی به حجم کپسول دریافت میگردد.
۳) شیر تنظیم گاز
این شیر اندازه شعله را تنظیم میکند . ارتفاع شعله باید ۱۲mm ± 1mm باشد. ما برای اینکه این اندازه دقیق باشد یک شابلون نیز در اختیار مشتری قرار میدهیم.
۴) محفظه دستگاه شعله سوزنی
مجموعه دستگاه باید درون یک محفظه قرار بگیرد . حجم داخلی این محفظه باید حداقل ۰.۵m3 باشد. یک فن محصولات احتراق را از داخل محفظه توسط یک کانال به بیرون هدایت میکند.دمای محفظه در هنگام آزمون باید بین ۱۵ تا ۳۵ درجه سانتیگراد باشد. رطوبت نسبی باید بین ۴۵ تا ۷۵ درصد باشد.
کنترل دمای محفظه بصورت یک آپشن میباشد که مشتری در هنگام خرید میتواند آن را انتخاب نماید.
۵) شدت روشنایی
داخل محفظه از صفحه های مات تیره در قسمت پشت آزمونه پوشیده شده است . مطابق استاندارد حد مجاز لوکس داخل محفظه باید کمتر از ۲۰ لوکس باشد.
۶) لایه عایق
در هنگام آزمون مواد مشتعل باید بر روی این عایق بریزند که مطابق با استاندارد از یک تخته چوبی با سطح صاف به ضخامت تقریبی ۱۰ میلیمتر استفاده میشود.
۷) کاغذ لفاف سبک
این کاغذ از جنس ماده نسوز سبک با جرم پایه ۱۲g/m2 تا ۳۰g/m2 میباشد که بصورت یک لایه نازک بر روی تخته قرار گرفته است.
نکته : تخته چوب باید در فاصله ۲۰۰mm ± 5mm پایینتر از محل اعمال شعله سوزنی قرار گیرد.
۸) فیکسچر نگهدارنده مشعل دستگاه شعله سوزنی
این نگهدارنده از یک ریل و پایه های تفلونی ساخته شده است. مشعل به راحتی جابجا میشود و زاویه های مختلف را هم بخود میگیرد.مشعل در زاویه های ۴۵ درجه و۹۰ درجه از طریق یک شاخص که مشخص کننده آن است جابجا میشود.
۹) بلوکه مسی
بلوکه مسی دارای قطر ۴mm ± ۰.01mm با جرم ۰.۵۸g ± ۰.01g که نقشه آن داخل استاندارد توضیح داده شده است . البته این بلوکه بر اساس سفارش مشتری ساخته میشود.
۱۰) ترموکوبل دستگاه شعله سوزنی
ترموکوبل از سیم نازک غلاف فلزی نوع K (آلیاژ نیکل کروم) با قطر خارجی غلاف فلزی ۰.۵ میلیمتر میباشد.
۱۱) نمایشگر دما
این نمایشگر دمای ترموکوبل را نمایش میدهد .
۱۲) روشنایی
داخل محفظه دستگاه شعله سوزنی یک عدد روشنایی قرار داده شده است که توسط یک کلید روشن و خاموش میشود.
۱۳) سنسور گاز
به تجربه برای ما اثبات شده است که نشت گاز با توجه به اینکه درب دستگاه بسته است ممکنه خطرناک باشد. لذا سنسور گاز به عنوان یک آلارم دهنده از آتش سوزی اپراتور را آگاه میسازد.
جهت اطلاعات بیشتر و لیست قیمت میتوانید تماس بگیرید.